Författargåtan

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-3, Övrigt

Ingen lyckades lösa förra numrets författargåta till såväl redaktionens som Bertil Falks oförställda glädje. Den unge författaren var nämligen just Bertil Falk, en i DAST-sammanhang välkänd skribent.

Men vi ger inte upp, nedan följer ett kort utdrag ur en engelsk deckare. Författaren är idag väl närmast bortglömd, men kanske någon av DASTs läsare ändå kan klura ut vem det är! Vi kan väl också avslöja att han – för det är det – skrev den här serien om far och son under pseudonym.

Skicka ditt svar till: DAST, författargåtan. Box 4, 240 36 Stehag. Den som svarar rätt på författaren får en pocketbok. Kan du även namnet på far med son, som är huvudpersoner, får du en inbunden bok.

»Ni betvivlar alltså inte ett ögonblick, att detta är den unga dam, som talade med er just innan ni upptäckte, att inbrott förövats på vårt kontor?»

»Nej, inte ett ögonblick», svarade konstapeln. »Hon hade ett utseende, som man inte glömmer i första taget. Det är inte ofta man ser en så vacker kvinna – allraminst vid den tiden på dygnet. Vem är damen?»

»Det får väl bli bekant i sinom tid», sade Mick hemlighetsfullt. »Jag beklagar, att jag måste besvära er på er fritid, men det kunde faktiskt inte hjälpas. Jag ska försöka lägga ett gott ord för er på högre ort, när jag får tillfälle. Tills dess ber jag att få tacka för hjälpen.»

Konstapeln hade nätt och jämnt hunnit nerför trappan, när Mick redan per telefon hunnit få tag på överkonstapel Lomas.

»Hör nu noga på, grabben», sade han. Jag vill träffa kommissarie Forbes så fort som möjligt. Men skriv opp, att jag inte tänker komma till er därborta på Scotland Yard, och jag vill inte heller, att han ska komma till mitt kontor. Fråga honom, om han kan träffa mig om en halvtimme utanför den där bion vid Waterloo, som bara kör journalfilmer. Ingen kommer att lägga märke till oss bland allt folket på stationen och vi kan utan svårighet tillsammans osedda försvinna därifrån. Ring mig, så snart du fått besked av honom. Säg honom, att den är förbaskat viktig.»  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22