Gud anländer

Mar 1st, 2011 | By | Category: 2011-3 mars, Novell

Selvakumar RamachandranAv Selvakumar Ramachandran

Författaren är student vid Blekinges Tekniska Högskola i Karlskrona. Han är 30 år och har bott i Ronneby de senaste två åren. Han är rullstolsburen.

Han presenterar sig som novellförfattare och skriver inom det socio-politiska området, för det mesta på sitt modersmål tamil. Under fem år har han publicerat sig på sin blogg. Några berättelser är översatta till engelska och, som här, svenska. Med svenskan har han fått hjälp av sin vän Jonas Toll.

För en liten tid sedan publicerade han via Amazon en engelsk översättning av samlade noveller: https://www.amazon.com/Omega-Stories-alpha-perspective-1/dp/145653274X/

De läsare som kan tamil kan följa hans skriande på https://vinaiooki.blogspot.com. Vinaiooki betyder katalysator, och han vill vara en sådan för människors tankar genom sina berättelser.

På fritiden, utom att skriva, är han bl.a. målvakt i innebandy.

Har har intervjuats i Ronneby Tidning av Elisabeth König som också tagit bilden:
https://www.blt.se/nyheter/ronneby/article2259825.ece

***

Gud anländer!

Varje tidning, tidskrift, radio, TV och blogg berättade bara om detta. I förra veckan, när en nordindisk tidning skrev en hel del om en tioårig tibetansk pojkes dröm, var det ingen som brydde sig om det. Många trodde att det var ytterligare en falsk historia för att irritera Kina från “Minitibet”, Dharmasala i Indien. Drömmen var att två ringar skulle skapas exakt vinkelrätt mot varandra och Gud skulle komma i gående på den stig som de bildade. Pojken kunde tydligt berätta om bildandet av ringarna. Men när han sa att han såg någon som “Dalai Lama promenera på stigen” och han sa att ”Kärleken råder” såg alla på det här med misstänksamhet. Men det ändrades några dagar senare när en revolutionär som arresterades och fängslades i Bolivia också hade samma dröm, men för honom var det Che Guevara som gick på stigen och sa samma sak, “Kärleken råder”.

För mig, Karthi Ramachandran, en vetenskapsman som arbetar på principen om hur världen utvecklats från en encellig amöba, lät detta som ett skämt när folk talade om Guds ankomst och den slutliga domen.

Vad är det med denna dröm och Gud? Denna pojkes dröm förstör min vardag. Jag har alltid trott på att hela världen skapats från en enda cell och inte av Gud.

Människor från olika sociala förhållanden, gifta män och kvinnor, kriminella, korrupta politiker, fromma präster, falska prästen, ateister, tiggare, socialarbetare, läkare, ingenjörer, vetenskapsmän började få samma dröm, oavsett land, språk och kultur. Detta skapade nyheter, sedan kom rykten, till slut väcktes farhågor.

De som inte hade fått drömmen misstänktes vara syndare. Inom en månad sjönk antalet syndare ner till ett par tusen. Enligt min grundläggande förståelse är Gud själv den största uppfinningen av människan och även jag ville veta hur Gud såg ut, åtminstone i drömmen. För min fru Ammu handlade det om huruvida Gud skulle se ut som den Gud som hon trodde på. Jag tänkte att om jag någonsin får en dröm jag skulle vilja se Gandhi eller Prabhakaran.

“När får vi drömmen Karthi?” Ammu höll på att be och jag kunde se att hon var orolig för det. Hon verkade vara mer oroliga för detta än att inte kunna starta en familj genom att ha få ett barn trots alla medicinska behandlingar.

Häromdagen sa hon “Karthi, minns du att det var Guds verser som förenat oss också?” För som jag svarade: “Naturligtvis ja kära, Jag är vägen och sanningen och livet …. Bara för dig ”

Ammu sade att hennes mormor brukade säga att våra liv i sig var Guds dröm. Jag sa inget mer och somnade.

***

Några av världens ledare började också få drömmen och sedan började forskning om drömmen. Drömmen var den samma tills ringarna framträdde, därefter var det olika personer som gick på ringen i stället för Gud.

För varje person var det den personen som de älskade mest och detta gjorde ankomsten av Gud mer intressant. Satelliten som skickades till månen tog bilder av jorden och när de två ringar började dyka upp runt jorden var det inte bara intressant utan också chockerande.

Under den senaste veckan fanns det ingen brottslighet i ett enda hörn av världen. Eldupphöravtal följdes utan tillsyn. Kashmir, Palestina och Tamil Eelam fick absolut fred och frihet. Floden Kaveri flöt genom Indien utan problem. Tågen genom Indien hade förlängts upp till Karachi. De vita i Australien slutade retas med aboriginerna och indianerna slutade reta de svarta.

Inga bomber briserade någonstans. På flygplatser behandlades män med långa skägg och kvinnor som bar burka som normala passagerare.

Det var en överraskning att folk skulle kunna bli så goda på bara en vecka. Även om rädslan fanns överallt så såg det ut som om det var kärlek överallt.

“Gud är så stark, tror jag att han borde besöka oss varje år”. När jag sade detta till min kollega Nils Andersson, som egentligen är ateist, så verkade han inte njuta av det.

Andersson som brukade fira varje helg med att dricka och dejta hade börjat låta sitt skägg växa ända sedan han fick drömmen. På hans bord låg en helt ny bibel. Finns det en direkt relation mellan Gud och disciplin? Han verkade inte gilla det när jag sa “Gud behöver inte komma! Du ser ju själv ut som Jesus!”

Jag och Ammu fick drömmen natten innan ringarna var synliga för blotta ögat från jorden. För Ammu var det en bebis som dök upp och för mig var det Ammu som kom i drömmen. Även om jag alltid trott att det är naturens ekvationer, så för första gången under de senaste 15 åren fick jag en liten tanke att det kanske finns en Gud trots allt.

Eftersom de två ringarna började bli större och större började rädsla bli större och större. Eftersom ringarna sträckte sig från översta exosfären till termosfären var ringarna synliga från alla värdens hörn. Dess fysikaliska lagar gjorde att den visade sig i svart och rött under dag tid och den glittrande i gult om nätterna.

Den vetenskapliga utrustning som med raketer skickas för att inspektera ringarna bekräftade att de inte hade någon skadlig strålning eller giftiga ämnen. Den inre designen på ringarna och dess egenskaper som densitet, tryck, temperatur och diverse andra detaljer var fortfarande en gåta för våra forskare. Men NASA och ISRO bekräftade att ringarna kontrollerades av någon okänd makt och meddelade också att det inte skulle bli någon förändring i ringarna under de tre närmaste dagarna.

“På gränsen till vetenskap, är det Guds rike”, “Vetenskap och andlighet” – sådana var rubrikerna och temana i tidningarna. De som under årtionden och århundraden kämpat mot varandra för att deras gudar, som aldrig existerat, började prata med varandra om hur deras religion uppfattade ringarna i ett försök att äga den Gud som skulle anlända. Varje förklaring såg acceptabel ut när de inte jämfördes med de andra.

Det är inte så att det inte finns något behov av Gud, men Gud ska inte vara ansiktet utåt för oförstånd och vad som kommer att hända om Gud inte kommer som förväntat. Kommer inte det bli en stressande situation? Stormakterna gjorde sina arméer redo för alla upplopp som skulle kunna hända vid ett sådant tillfälle.

Ammu frågade: “Hur ser Gud ut Karthi? Som mänskliga varelser? Eller kommer han fram som en ljusstråle? ”

“Han kommer att se ut som Arun Govil eller Nithish Bharathwaj”, svarade jag.

“Varför? Kan han inte se ut som N.T.R. i den där Telugu-filmen eller KRVijaya, den tamilska hjältinnan? Eller Morgan Freeman?” frågade Ammu.

Efter att jag vilat mig lite började jag ringa runt till de människor som jag i mitt förflutna varit elak emot för att försöka bli vän med dem igen. Jag talade med Vivek, min klasskamrat som jag under skoltiden förstörde hans svar från ett prov för att få ner honom till andra plats. Jag bad om ursäkt till dem som jag hade varit oartig mot på grund av deras kast, ras, hudfärg och de flickvänner som jag hade sårat för att jag inte gillade deras beteenden.

Ammu försökte även hon att lappa ihop med dem som hon hade haft problem med. Jag fick också några mejl från människor från mitt förflutna. Allt eftersom tiden var gick så försvann rädslan och kärleken växte sig starkare. Det såg ut som alla förstod varandras känslor utan att prata.

Dagen innan Gud skulle anlända gjorde de fotografier som togs från månen alla mållösa. Jorden verkade som om den hade krympt tusen gånger. De bilder som togs emot några timmar senare var ännu mer överraskande eftersom jorden och ringarna krympte ytterligare.

Det var under ett samtal från mitt huvudkontor som någon sade att vi krympte exponentiellt. Vi alla krympte till en mittpunkt. Även någon med få vetenskapliga kunskaper kunde känna detta.

Jag och Ammu förenades, och sedan alla dem vi älskade och sedan alla dem vi hatade gick in i oss med kärlek. Senare kombinerades alla växter, djur, insekter, reptiler, hav, byggnader och allt som finns omkring oss in i oss.

Jorden som var så många miljarder ton blev en liten prick nästan osynlig och under de sista sekunderna visade fotografierna som kom från månen jorden som en liten prick som en kärna med två ringar som kombineras till en amöba, som kände allt som hade kombineras till mig och en enda.

————-

Kommentarer från författaren: Arun Govil har fungerat som guden Rama i indiska tv-serien “Ramayana”.

Nithish Bharadwaj spelade Hare Krishna i indiska tv-serien “Mahabarata”.

NTR är en berömd sydindisk telugu-skådespelare som är känd för sina roller som olika hinduiska gudar.

KRVijaya är en tamilsk skådespelare från södra Indien känd för sina roller som gudinna.

Morgan Freeman var Gud i filmen ”Bruce den allsmäktige”.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22