Visste ni att…

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Notis

… Sue Grafton sålt över en miljon av pocketupplagan av ”K is for Killer”? Den inbundna versionen låg nio veckor på bästsäljarlistan. I höst har ”L is for Lawless” kommit i USA med en förstaupplaga på 750 000 exemplar. I Sverige har vi hunnit till bokstaven F – sedan ”F som i flykt” kommit.

”C som i chock” dök nyligen upp i pocketversion.

… Michael Chrichton skrivit en uppföljare till succén ”Jurassic Park”? Den kom på amerikanska förlaget Knopf i september och 1996 är det dags för den svenska översättningen. Mångmiljonären Chrichton skriver fyra sidor om dagen i författarhuset i Santa Monica, Kalifornien. Den 206 centimeter höge mannen är utbildad läkare, har regisserat film, konstruerat dataspel och författat konstböcker. Han går i terapi.

… En man på Sothebys i London nyligen sålde en fin Sherlock Holmes-samling och fick in 1,7 miljoner svenska kronor? Där fanns bland annat förstaupplagor ur framlidne Stanley MacKenzies samling (den julbok från Bectons från 1887 – ”En studie i rött” – där den store detektiven debuterade gick för 237 000 kronor), brev om Holmes från Sir Arthur Conan Doyle, pipan som Peter Cushing använde när han spelade Holmes i filmen ”Baskervilles hund” (1959) och Doyles cigarrettetui i guld med inskriptionen ”Sherlock Holmes”. På tal om ”En studie i rött”: utgivarna av den betalade 25 pund för rättigheterna sedan manuset refuserats av flera andra förlag.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22