Tre prisade bokbloggar

Mar 12th, 2015 | By | Category: 2015-03 mars, Notis

Massolit-logoFör fjärde året i rad hölls Massolit Book Blog Awards, (tidigare Forma Book Blog Awards) i syfte att uppmärksamma de bokbloggar som under 2014 på bästa sätt främjat intresset för litteraturen och skapat ett eget rum för den bokintresserade att vistas i. Priset delades ut i följande kategorier: Årets bokblogg, Årets nischade bokblogg och Årets bokbloggsinlägg

Vinnaren av Årets bokblogg är Kulturkollo.

Juryns motivering: Roliga teman och ett brett perspektiv på både böcker och andra kulturyttringar. Att det är flera olika bloggare skapar berikande variation i språk och utgångspunkter.

Vinnaren av årets nischade bokblogg är Feministbiblioteket.

Juryns motivering: Engagerad, viktig och stark i sin ståndpunkt och drivkraft. Feminismen löper likt en röd tråd genom inläggen.

Vinnaren av årets bokbloggsinlägg är Kulturkollo med inlägget “Chicklit inget att skämmas för“.

Juryns motivering: Viktigt och intressant problematiserande av en hånad genre som tar upp och diskuterar hur det kommer sig att kvinnliga författare många gånger placeras i den bespottade chicklit-genren enbart på grund av kön.

Vinnarna i varje kategori är framröstade av svenska folket.

#massolitbookblogawards

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22