Tipsa om boktipsare!

Oct 14th, 2011 | By | Category: 2011-10 okt, Notis

Årets boktipsare är ett nyinstiftat pris med syfte att främja läsandet i Sverige. Vem som helst kan bli nominerad – en person, förening, organisation, eller en sajt eller grupp eller en idé. Helt enkelt något som får folk att läsa böcker.

En av initiativtagarna till projektet är Anna Ekström, ansvarig för läscommunityn Boktipset.se där också tävlingen har sin bas:

“Jag önskar alla en egen boktipsare! Det bästa som finns är när någon känner ens smak och man får boktips man kan lita på. Vi är väldigt glada över att vi blev tillfrågade om att vara delaktiga i projektet, det är ju det här som är kärnan, säger Ada Wester, förläggare på Gilla Böcker, som också ingår i den juryn som slutligen utser Årets boktipsare, efter att svenska folket har fått säga sitt.”

Den 30 oktober är sista dagen att nominera, sen är det dags att rösta på de 15 bästa bidragen som juryn valt ut. Därefter utser juryn en vinnare bland de 5 bidragen som fått flest röster. Den som slutligen utses till Årets boktipsare får 100 böcker, en bokhylla från String och ett diplom designat av Nina Hemingsson. Dessutom belönas de fem bästa nomineringsmotiveringarna med två böcker var.

I juryn ingår: Christina Enell-Eriksson (Bonnierförlagen), Anna Ekström (Boktipset), Ada Wester (Gilla Böcker), Karin Linge Nordh (Bokförlaget Forum), Elin Ek (författare), Jenny Jägerfeld (författare), Nina Hemingsson (serietecknare) samt Johan Unenge (författare samt årets läsambassadör för barn och unga, utsedd av Kulturrådet).

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22