THE MOOR NR 139

Apr 12th, 2022 | By | Category: 2022-04 apr, Notis

Omslag till The Moor 139Red Anders Wiggström
Officiellt organ för The Baskerville Hall Club of Sweden
ISSN 1400-643X, 32 sid, 2022

I detta nummer berättas att Sherlock Holmes är mycket populär i Japan. Alla barn läser dem i skolan men sedan 1980 har Conan Doyle fått skarp konkurrens av Agatha Christie. En som dragit nytta av detta är Mattias Boström. Hans bok bok Från Holmes till Sherlock har nu kommit ut i japansk översättning.

Nu har vi också fått veta när Holmes dog. Enligt en dödsannons i tidningen The Carbondale Southern Illinoisan dog Sherlock Holmes den 29 september 2020 i Vestavia, Alabama, 93 år gammal. Jag var nära att ta på sorgkläderna men så såg jag närmare efter. Denne Holmes krängde husvagnar, visade det sig.

Han lever alltså vidare. Storytel har fått godkänt från the Conan Doyle Estate Ltd att skriva nya berättelser om Sherlock Holmes under ledning av Anthony Horowitz.

The Moor lär oss vidare att det kommit ut nya böcker om den evige detektiven och att nytryck av de gamla äventyren ständigt kommer ut. Samt mycket annat smått och gott på både svenska och engelska.

Ett måste för Sherlockdigggare och lite kul för oss andra också.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22