THE MOOR NR 138

Jan 2nd, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Notis

Omslag till The Moor 138Red Anders Wiggström
Officiellt organ för The Baskerville Hall Club of Sweden
ISSN 1400-643X, 32 sid, 2021

I detta nummer, som kom strax före jul, finns en intressant historia om Francis Galton som var en av de första att använda fingeravtryck som identifieringsmetod. Det var förmodligen hans publicerade arbeten som övertygade en skeptisk allmänhet om avtryckens tillförlitlighet.

I övrigt finns långa listor på böcker och filmer som rekommenderas till den som vill fördjupa sig i mästerdetektiven Sherlock Holmes liv och leverne.

Har berättas också om den svenske författaren Julius Regis Pettersson (1889–1925) som skrev femton böcker om sin detektiv Maurice Welton, en hjälte som lånat de flesta av sina maner från den inneboende på Baker Street 221 B i London.

Vi får också veta en massa om Dr Watsons mystiska bulldog, om Sherlock Holmes som musiker och läsaren ges dessutom en mängd ovärderliga kunskaper i ämnen som vi inte visste att vi faktiskt ville veta mer om.

KJELL E. GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22