THE MOOR Magasin för Sherlockianer Nr 124 mars 2018

Apr 12th, 2018 | By | Category: 2018-04 apr, Notis

Omslag till The MoorThe Baskerville Hall Club of Sweden 2018
ISSN saknas, 32 sidor

Under Dasts papperstid dök tidskriften The Moor upp regelbundet. Nu har man hittat oss igen. I detta nummer talas det lite om Sherlock Holmes kvinnosyn, kanske i svallvågorna av Me too-debatten och Edgar-kandidaten Mattias Boström skriver om de efterlämnade skrifter som hittats i den i oktober i fjol bortgångne Ted Bergmans arkiv.

Anders WiggströmDet är närmast en naturlag att det mesta i The Moor handlar om Conan Doyle och Sherlock Holmes. Författaren Lars-Erik Nygren, känd för sin Wilkie Collins-biografi, skriver om följetonger av de brittiska storheterna i svensk press medan Lars Strand har läst en bok om Holmes ärkefiende Moriarty. Strand har också hittat Ulla Trenters bok De röda cirklarna från 1989 och filosoferar över anknytningen till Doyles The Red Circle som först publicerades som följetong i The Strand Magazine 1911.

Självklart är detta en tidskrift som mest vänder sig till dem som nördat in sig på Conan Doyle och hans stora hjältar Holmes och doktor Watson (som enligt deras regler har existerat i verkligheten) men även vanliga deckarläsare kan hitta intressanta bitar att ta till sig i The Moor.

Den som är intresserad kan vända sig till Anders Wiggström, Byggmästarvägen 29, 168 32 Bromma eller per mejl på bhc@telia.com

KJELL E. GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22