Sydsvenska Deckarpriset gick i år till Olle Lönneaus

Oct 3rd, 2011 | By | Category: 2011-10 okt, Notis

Olle LönneausFörsta helgen i oktober fick Olle Lönnaeus motta Sydsvenska Deckarpriset 2011 – Stabilopriset – av en jury bestående av bokhandlare från södra Sverige för Mike Larssons rymliga hjärta (Damm).

Juryns motivering:
Olle har hittat stämningen i den lilla landsorten som så många av oss känner igen. Han skildrar humor och svärta med insikt om att det finns något gott i oss alla. Det är bara förutsättningarna som är lite olika. Alla har ett rymligt hjärta om man bara får chansen att visa det. Swedish Country Noir när den är som bäst!”

Olle Lönnaeus (f. 1957) är journalist på Sydsvenska Dagbladet, där han skriver om politik i Sverige, Europa och Mellanöstern. Han har fått flera utmärkelser för sin grävande och berättande journalistik. Han har vunnit Guldspaden tre gånger och en gång nominerats till Stora Journalistpriset. Olle Lönnaeus är bosatt i Lund men uppvuxen i Tomelilla. För sin debutroman Det som ska sonas fick Olle Lönnaeus Svenska deckarakademins debutantpris och Vuxenskolans författarpris.

Det som ska sonas och Micke Larssons rymliga hjärta har sålts till åtta länder.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22