Susanna Alakoski får Tidningen Vi:s litteraturpris

Nov 22nd, 2013 | By | Category: 2013-11 nov, Notis

Susanna AlakoskiSusanna Alakoski får Tidningen Vi:s litteraturpris 2013 inklusive 50.000 kr. Juryns motivering lyder: ”Oförskräckt och skräckslaget borrar sig Susanna Alakoski ner i det fält där smärtan och skammen är som störst; i hennes personliga förflutna och samhället i stort. Hon får Tidningen Vi:s litteraturpris för ett författarskap som ger sig in i våra svåraste frågeställningar och får läsaren att villigt följa med.”

– Vi:s litteraturpris har delats ut i 65 år och Susanna Alakoski är en strålande, skarp författare som tar en självklar plats i en lång tradition. Tidningen Vi har en historisk relation till arbetarförfattarna och här är Alakoski en sentida arvtagare, säger chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och juryns ordförande Nina Solomin.

Övriga nominerade var Viktor Johansson, aktuell med romanen Den mörka sporten och Linda Boström Knausgård, aktuell med romanen Helioskatastrofen.

Juryn bestod av Stefan Ingvarsson, översättare och kulturskribent; Kristoffer Leandoer, författare; Annina Rabe, litteraturkritiker; Ebba Witt-Brattström, professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet, Sofia Wadensjö Karén, chefredaktör Tidningen Vi och Nina Solomin, kulturredaktör Tidningen Vi och juryns ordförande.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22