Stora Gerontologipriset till Medelålders plus

Oct 2nd, 2014 | By | Category: 2014-10 okt, Notis

Omslag till Medelålders plus”Medelålders Plus” har blivit en av de mest uppskattade och framgångsrika svenska originalserier på senare år. Den går i dag i ett 30-tal dagstidningar i Sverige och är den enda serien som fortfarande återfinns på Dagens Nyheters seriesida. Nu har Sveriges Gerontologiska Sällskap, som forskar i äldre- och åldrandefrågor, delat ut ”Stora Gerontologipriset” till tecknaren Sven-Bertil Bärnarp.

Sven-Bertil Bärnarp– Det är väldigt hedersvärt, särskilt motiveringen känns helt överväldigande, säger Sven-Bertil Bärnarp.

Motiveringen lyder: ”På ett underfundigt och roande sätt lyfter han fram de frågor som äldreforskare söker svaren på – livet som pensionär, förhållandet mellan generationerna och existentiella frågor. Serien handlar om möjligheterna att leva ett gott liv trots vardagslivets små förtretligheter och fångar på så vis frågan om ett gott åldrande vilket är en av de frågor gerontologer fokuserar på.”

Den prisbelönta och omåttligt populärara serien gör Sven-Bertil tillsammans med sin fru Anna Greta Schaffer.

Sven-Bertil Bärnarp är nu aktuell med den nya boken Medelålders Plus del 6, som kommer 9 oktober.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22