Stockholmsförfattare på kryssning stöder varandra

Mar 28th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Notis

Litt kryss x 3Stockholmsförfattarna är en sammanslutning av författare som, liksom namnet mer än antyder, ett ganska stort gäng författare som i stället för att konkurrera och strida på kniven bestämt att i stället stödja varandra och sin förening genom att anordna bokbord och andra event. Ett sådant gick av stapeln (en sjöfartsterm) med seminarier och mingel söndagen den 26 mars och måndagen den 27 mars 2017 ombord på kryssningsfartyget Birka. Under resan fram och åter till Mariehamn på Åland hölls ett antal intressanta och informativa föredrag relaterade till författande och författares villkor.

Birgitta Andersson Backlund om sin resa från 50-talets knarkande gangsterdrottning  till författare av ett par väl säljande romaner med biografiska teman. Hennes mustiga språk och självironiska humor gick verkligen hem bland åhörarna.

En drastisk berättelse som fick publikens mungipor att peka uppåt framfördes av Pe Kå Englund. Han talade om sin morfars vedermödor som författare, om tiden från journalist i Örebro och Stockholm (han har bland annat jobbat på Aftonbladet i 16 år) och om han själv till sist övervann morfarssyndromet och lyckades debutera med Född på en söndag och till och med följa upp debuten med Några rader till Svartåns finaste krokodil.

Efter Lourdes Daza Gillmans redogörelse för vikten av research innan och medan man skriver en bok kom den i USA och Sverige utgivna författaren Pia F Davidson handfasta råd om hur den författare som är missnöjd med förlagets marknadsföring (eller den som är egenutgivare) ökar försäljningen av sina böcker samt sprider sitt författarskap.

Resten av tiden handlade just om egenutgivning samt hur det går till att skriva och illustrera barnböcker, vidare om hur en lektör arbetar men också praktiska inslag som en workshop med skrivövningar.

Text och bilder KJELL E GENBERG

På bilderna Birgitta Andersson Backlund,  Pe Kå Englund och Pia F. Davidson.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22