Stockholms litterära skyltar fyller 30

Aug 20th, 2022 | By | Category: 2022-08 aug, Notis

Ture Sventon-skyltFörfattare har hedrats, stockholmare upplysts – och en skylt plockats ner då den ansågs problematisk. Stockholms litterära skyltar firar 30 år. Som en del av jubileet lanseras inom kort en ny app för alla litteratursugna stadsvandrare.

Dasts kollega och konkurrent, Bertil R Widerberg (redaktör för tidskriften Jury) var en av de drivande fö att litterära skyltar skulle sättas upp i Stock. Så det är ingen tillfällighet att flera gäller deckarförfattare.

Tillsammans med Karolina Ramqvist och Inger Edelfeldt är Nelly Sachs den senaste att föräras en litterär skylt i Stockholm. Författarens namn, ett citat ur ett verk och en kort bakgrund.Tidigare i år beslutades också att Petrus Dahlin, Mona Monasar och Alejandro Leiva Wenger får skyltar uppsatta runt om i staden.I dag sitter 87 skyltar uppe eller är på väg upp. Många av författarna hör till våra mest kända. Astrid Lindgren, Ivar Lo-Johansson, Hjalmar Söderberg har alla sin skylt. Strindberg har två.

I dag samlas en lista över alla skyltar på stadens initiativ Stockholmskällan (https://stockholmskallan.stockholm.se/ Sök på Litterär skylt). Till hösten lanseras även en ny app för att göra dem mer tillgängliga.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22