Stockholm Nord: Våravslutning med pristagare

Apr 24th, 2017 | By | Category: 2017-04 apr, Notis

Scandic SvevarTorsdagen den 27 april 2017 avslutas vårens föreläsningsaftnar hos Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord. Då kommer Kerstin Svevar, författare, pedagog, skrivcoach och 2010 års mottagare av sällskapets Sven O Bergkvist-pris till Scandic Star Hotell. Kerstin Svevar har i sitt författande hämtat inspiration från sin egen livsresa (delvis beskriven i ungdomsboken Utan att säga hej då) och hon berättar om att skriva i olika genrer, alltifrån bilderböcker till erotiska noveller. Kerstin har skrivit ett femtiotal läroböcker i svenska, arbetat som skrivpedagog i över tjugo år och är numera skrivcoach.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under vårsäsongen på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Thuresson x 4Förra veckans möte handlade om Skuggans kändisbilder
När Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord höll sin näst sista föreläsningsafton för vårsäsongen på Scandic Star Hotell i Sollentuna den 20 april 2017 fanns en mycket intressant talare i form av Larsåke Skuggan Thuresson på plats. På 1960-talet kunde man inte komma i närheten av en utländsk eller inhemsk artist utan att se Skuggan och hans kamera.

När han slutade fotografera kändisar i mitten av 70-talet hade han 65 000 bilder i sitt arkiv. Efter lång tid och många turer började Skuggan skanna sina negativ och till sist hade han valt ut 600 av de mest spektakulära och närgångna fotografierna av svenska och utländska berömda artister som nu publicerats i boken Ikoner.

Publiken som satt utspridd i den stora lokalen fick se foton på något så märkligt som en leende Bob Dylan i Lill-Babs bil körd av Lasse Berghagen. Skuggan åkte med på The Whos turnéer och blev bekant med The Beatles. På ett foto fick till och med jag plats, tillsammans med Scott Walker i Walker Brothers. När Skuggan visade en bild på ett hårsvall visste alla genast att det föreställde Janis Joplin. Kvällen kom att bli en exposé över gamla idoler som Abba, Jimi Hendrix, Sony & Cher och många, många andra.

Den som sedan ville kunde köpa Ikoner. Boken har ett tungt innehåll så köparen fick släpa hem en kasse som vägde 3,2 kilo.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22