Stockholm Nord: Ulf Broberg och uppsalapolisen

Apr 9th, 2017 | By | Category: 2017-04 apr, Notis

Scandic BrobergTorsdagen 13 april kommer Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nords ordförande Ulf Broberg till Scandic i Sollentuna för att berätta om sin nya roman om Uppsalapolisen Kenneth Klintman. Boken heter Den döende radiomannen och ställer frågan om vad som händer när ens förväntade livslängd plötsligt och överraskande blir dramatiskt förkortad? Kanske ges det till och med ett svar …

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under vårsäsongen, fram till den 27 april, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Tell x 5Förra veckans möte handlade om fotvandring genom Europa:
Torsdagen den 6 mars kom författaren, journalisten och globetrottern Per Erik Tell som kommit från Skåne för att berätta om sin och vandringskamratens färd till fots från hemlandets Abbekås till Pamplona i Spanien.

Den 3000 kilometer långa vandringen gav Tell såriga fötter som dock botades av en vänlig tysk. Kamraten fick benhinneinflammation men fick veta att en sån kan man faktiskt gå bort. Föredragshållare Tell, som dessutom visade bilder från resan, visade sig vara en medryckande berättare som lockade till en hel del skratt men också hade allvarliga saker att förtälja.

Slutet på historien berättade han allra först: Vid ankomsten till Pensión Mari Asun en varm sommardag undrade han vad det var som stank på hotellet. Det visade sig vara hans egna vandrarkängor som snabbt förpassades till soptunnan – ute på gatan.

Om sin vandring har Per Erik skrivit boken Till fots genom Europa. Det är inte den första reseskildringen från hans penna. Tidigare har han gett ut reseskildringar från Nord- och Sydamerika, från Sverige och olika delar av Europa förutom att han gett ut en bok den belgiske kungen Leopolds övergrepp i Afrika. Till råga på allt har han skrivit deckare som utspelat sig både i Skåne och Skottland.

Men denna kväll koncentrerade han sig på sin vandring, vilket var ett populärt ämne som genererade många frågor från publiken.

Kommande möten
20 april

kommer fotografen och författaren Larsåke ”Skuggan” Thuresson för att tala om sin bok Ikoner. Den innehåller mer än 600 spektakulära och närgångna fotona ur hans samling av bilder från 60-talets början till mitten av 70-talet på svenska och internationellt berömda artister. Boken väger 3,2 kilo så det är ett tungt innehåll.

27 april
Författaren, pedagogen och skrivcoachen Kerstin Svevar har i sitt författande hämtat inspiration från sin egen livsresa (delvis beskriven i ungdomsboken Utan att säga hej då) och hon berättar om att skriva i olika genrer, alltifrån bilderböcker till erotiska noveller. Kerstin har skrivit ett femtiotal läroböcker i svenska, arbetat som skrivpedagog i över tjugo år och är numera skrivcoach.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22