Stockholm Nord: Skuggan om sina bilder

Apr 17th, 2017 | By | Category: 2017-04 apr, Notis

Scandic ThuressonTorsdagen den 20 april kommer fotografen och författaren Larsåke ”Skuggan” Thuresson till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att på Scandic Hotell i Sollentuna tala om sin bok Ikoner. Den innehåller mer än 600 spektakulära och närgångna fotona ur hans samling av bilder från 60-talets början till mitten av 70-talet på svenska och internationellt berömda artister. Boken väger 3,2 kilo så det är ett tungt innehåll.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under vårsäsongen, fram till den 27 april, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Broberg x 4Förra veckans möte handlade om bokpoliserna i Uppsala:
Den norska flugan Påskekrim har inte fått fotfäste i Sverige så därför var det relativt glest besatt när författaren Ulf Broberg berättade om sina polisromaner Den tredje mannen och Den döende radiomannen skärtorsdagen den 13 april 2017.

Han berättade om hur han skrev om polisernas på fältet, de som sällan kom i tidningen men som skötte det arbete som ledde till att brott kunde utredas och lagföras. I boken Den döende radiomannen får en cancersjuk radiopratare veta att han bara har några veckor kvar i livet och bestämmer sig för att döda en avskyvärd person, väl vetande att han aldrig kommer att kunna straffas för det. En parallellhandling berättar om en kvinna som hittas blödande på gatan och de som blir inblandade i båda fallen är de båda Uppsalapolisernas Kenneth Klintman och Lisa Norén.

Under den efterföljande frågestunden visade Broberg på sitt kunnande när det gällde polisiära frågor – och om radioverksamhet, ett yrke han själv praktiserat i både inom lokal- och riksradio.

Kommande möten
27 april

Författaren, pedagogen och skrivcoachen Kerstin Svevar har i sitt författande hämtat inspiration från sin egen livsresa (delvis beskriven i ungdomsboken Utan att säga hej då) och hon berättar om att skriva i olika genrer, alltifrån bilderböcker till erotiska noveller. Kerstin har skrivit ett femtiotal läroböcker i svenska, arbetat som skrivpedagog i över tjugo år och är numera skrivcoach.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22