Stockholm Nord: Säsongslut med två författare

Nov 26th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Notis

Scandic Backlund och DavidsonTorsdagen den 30 november avslutas höstsäsongen med två spännande författare – Birgitta Backlund och Pia F Davidson. Birgitta debuterade med den självbiografiska romanen Blondie. I den berättade ”Sveriges gangsterdrottning” om 16 år på olika institutioner, om prostitution och knark. 2016 kom Lustans Tivoli som handlar om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse och om innerlig kärlek. Hon ville lyfta fram att även äldre kvinnor kan uppleva kåthet, passion och kärlek. Birgitta har medverkat i femton novellantologier. Under 2017 släpptes hennes tredje roman Åter till Barcelona.

Pia F Davidson kommer från Stockholms förorter och har en bakgrund inom detaljhandeln. Hon började skriva efter det att hon fyllt femtio och har hunnit med tre skönlitterära böcker – Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets samt Vänner i nöd, vänner i död  en trilogi om starka kvinnor som tröttnat på att vara offer.

Eftersom den är säsongsavslutning trakteras medlemmarna med dryckjom och tilltugg.

Broberg & Ericksson x 4Förra mötet handlade om mord
Torsdagen den 23 november 2017 besöktes Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av den kände brottmålsadvokaten Leif Ericksson som under rubriken Mord att minnas berättar om mordfall där han försvarat misstänkta gärningsmän eller varit målsägandeombud för brottsoffer. Det blev en intressant timme där Ericksson berättade om sitt tidiga yrkesliv som tågförare, om hur han haft en fasadklättrande Ian Wachtmeister som uppskattad chef och om fall han varit inblandad i, där den våldsamme Lasermannen John Ausonius stod ut liksom berättelsen om Fadime och hennes brottsliga släktingar och dödandet av en nästan redan död kvinna vars son dömdes till ett år. ”Han borde ha gått fri”, tyckte advokaten som intervjuades av sällskapets ordförande Ulf Broberg.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22