Stockholm Nord: Mord att minnas

Nov 18th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Notis

Scandic Ericksson BrobergTorsdagen den 23 november besöks Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av den kände brottmålsadvokaten Leif Ericksson som under rubriken “Mord att minnas” berättar om mordfall där han försvarat misstänkta gärningsmän eller varit målsägandeombud för brottsoffer. Ericksson intervjuas av sällskapets ordförande Ulf Broberg.

Bytet av föreläsare beror på att den tidigare aviserade författaren Lars-Ragnar Forssberg inte kan komma på grund av sjukdom.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under höstsäsongen, fram till den 30 november, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Strandell x 4Förra mötet handlade om poliser
Torsdagen den 16 november ryckte DAST Magazines chefredaktör Leif-Rune Strandell in på kort varsel som föreläsare hos . Egentligen skulle författaren Ebba Range ha kommit men hon blev överfallen på Odenplans pendeltågsstation, fick ligga med stödkrage och blev så illa tilltygad att hon inte vill visa sig för folk.

Strandell roade publiken med berättelser om poliser han mött, en hel del visade det sig, från den late göteborgskonstapeln som gjort en konst av att hålla sig undan till den kriminalare som utredde en stor stöld av datorer med tillbehör från hans dåvarande arbetsplats Socialstyrelsen.  I sortimentet fanns också en pekfingervalsspelande spansk polis som tog emot en anmälan om fickstöld, polischefen Otto Holm i Stockholm som var hängiven deckarsamlare och en polisman som tog emot hans lamentation om svårigheten att komma fram på larmnumret 11414. Till sist läste han en synnerligen aktuell novell med anknytning till #Metoo-fenomenet. Strandell fick häftiga applåder innan han avtackades med blommor och ett par av sällskapets egenproducerade novellsamlingar.

Sista mötet 30 november som är avslutning på höstsäsongen får vi besök av två spännande författare.

Birgitta Backlund som talat hos oss en gång tidigare är i dag 73 år. Hon debuterade vid 67 års ålder under författarnamnet Birgitta Andersson med den självbiografiska romanen Blondie. I den berättade ”Sveriges gangsterdrottning” om 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i närmare 100.000 ex. 2016 kom mustiga berättelsen Lustans Tivoli som handlar om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek. Boken skrevs mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen var så unga och vackra. Hon ville lyfta fram att även äldre kvinnor kan uppleva kåthet, passion och kärlek. Birgitta har medverkat i femton novellantologier. Under 2017 släpptes hennes tredje roman Besatt.

Pia F Davidson kommer från Stockholms förorter och har en bakgrund inom detaljhandeln. Hon började skriva efter det att hon fyllt femtio och har hunnit med tre skönlitterära böcker – Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets samt Vänner i nöd, vänner i död som släpptes i augusti. Trilogin handlar om tre kvinnor som tröttnat på att vara offer och tar tillbaka sina liv.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22