Stockholm Nord: Monica Zak om jakten på Hadara

Nov 12th, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Notis

scandic-zakTorsdag 17 november kommer författaren Monica Zak, som skrivit drygt 50 böcker (en filmad och de flesta översatta till dussinet språk) för både vuxna och unga, till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord där hon ska berättar om jakten på Hadara, pojken som kom bort i en sandstorm och växte upp bland strutsar i Sahara. Hans liv har hon skildrat i böckerna Pojken som levde med strutsar och Dansa med strutsar. Monica föddes i Dresden 1939, mor från Sverige och far från Tjeckoslovakien, familjen lyckades ta sig ut ur Tyskland i sista stund innan gränserna stängdes. Hon har också varit ledamot av Svenska barnboksakademin samt belönades 1987 med Nils Holgersson-plaketten. I år är hon nominerad till Almapriset som delas ut till Astrid Lindgrens minne.

Sällskapet håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag fram till den 1 december på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Höstprogram 2016
Torsdag 24 november
Kommer författaren Annelie Nilsson som är aktuell med boken Lorry – det tragiska glädjepalatset. Boken handlar om hennes far Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson som från 40-talet till sent 80-tal var stor profil inom nöjesbranschen i Stockholm men även i övriga landet. Efter mitten av 50-talet var det knappt någon som inte kände till danspalatset Lorry i Sundbyberg. Boken, som bygger på intervjuer med artister, musiker och dansgäster är skriven tillsammans med Kjell E. Genberg.

Torsdag 1 december
återkommer författaren Aino Trosell, denna gång för att tala om Helmers vals som är titeln på hennes nya roman. Hon har skrivit många romaner (den förra hette Varning för vilt), har varit minnesvärd deltagare i TV:s På spåret och är en uppskattad föreläsare.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22