Stockholm Nord: Marianne Cedervall om sina böcker

Oct 2nd, 2016 | By | Category: 2016-10 okt, Notis

Scandic CedervallTorsdag 6 oktober Kommer författaren Marianne Cedervall till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om sitt liv och författarskap. Hon har skrivit de uppmärksammade deckarna Svinhugg, Svartvintern, Stormsvala och Solsvärta om de gotländska vännerna Mirjam och Hervor. Marianne är själv född i en prästfamilj på Gotland men har också bott i Stockholm, Lappland, Dalarna och Västerås. Hon är utbildad gymnasielärare, har varit chef på Migrationsverket, arbetat med personalfrågor i Svenska kyrkan och jobbar på folkhögskola.

Sällskapet håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag fram till den 1 december på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Höstprogram 2016
Torsdag 13 oktober
Kommer författaren och entreprenören Astrid Ståhlberg för att berätta om sitt liv och författarskap. Astrid har varit internationellt verksam inom utbildning och utveckling. Hon arrangerar sedan 2007 regelbundet studieresor till Kongo Brazzaville. I bild och berättande får vi möta kvinnor …. nära inpå, mitt i deras enkla vardag.

Torsdag 20 oktober
Kommer den prisbelönta författaren, journalisten och teatermänniskan Eva Swedenmark för att berätta om sitt liv och författarskap. Hon är född i en tidningsfamilj i Sundsvall men nu bosatt i Stockholm.  För sällskapet berättar hon om sin senaste bok Om ni inte börjar leva gör jag slut – en skröna med både humor och allvar om livet sextioplus. Kanske nämner hon också något om sina nio barn- och ungdomsböcker, de övriga romanerna och fackböckerna. Hon är tillsammans med Maria Herngren och Annica Wennström medlem i det uppmärksammade författarkollektivet Emma Vall.

Torsdag 27 oktober
Kommer författaren Håkan Wahlbom, som skrivit tre böcker om det nazityska kriget i öster, för att berätta om sitt liv och författarskap. Han kommer att tala om Hitlers största nederlag under rubriken Stalingrad – vändpunkten och om sin senaste bok där tyska veteraner berättar om sina upplevelser och vedermödor.

Torsdag 3 november
kommer författaren Kristina M. Nilsson för att berätta om sin resa genom livet och varför hon attraheras till det skrivna ordet. Våren 2015 gav hon ut sin första fotodiktsamling samtidigt som hade sin första egna fotoutställning under namnet Kom Närmare. Nu är hon aktuell med sin första roman Vi ses på den Gyllene Tigern. Vid sidan av skrivandet arbetar hon som teknisk chef inom bränsleadditivbranschen, och har tidigare forskat på kärnbränsle.

Torsdag 10 november
Återkommer poeten och tusenkonstnären Sam Carlquist för att berätta om sig själv och sin nya diktsamling I morgon skall jag vara lycklig.

Torsdag 17 november
kommer författaren Monica Zak, som skrivit drygt 50 böcker (en filmad och de flesta översatta till dussinet språk) för både vuxna och unga, där hon ska berättar om jakten på Hadar, pojken som kom bort i en sandstorm och växte upp bland strutsar i Sahara. Hans liv har hon skildrat i böckerna Pojken som levde med strutsar och Dansa med strutsar. Monica Zak har också varit ledamot av Svenska barnboksakademin samt belönades 1987 med Nils Holgersson-plaketten.

Torsdag 24 november
Kommer författaren Annelie Nilsson som är aktuell med boken Lorry – det tragiska glädjepalatset. Boken handlar om hennes far Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson som från 40-talet till sent 80-tal var stor profil inom nöjesbranschen i Stockholm men även i övriga landet. Efter mitten av 50-talet var det knappt någon som inte kände till danspalatset Lorry i Sundbyberg. Boken, som bygger på intervjuer med artister, musiker och dansgäster är skriven tillsammans med Kjell E. Genberg.

Torsdag 1 december
återkommer författaren Aino Trosell, denna gång för att tala om Helmers vals som är titeln på hennes nya roman. Hon har skrivit många romaner (den förra hette Varning för vilt), har varit minnesvärd deltagare i TV:s På spåret och är en uppskattad föreläsare.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22