Stockholm Nord: Mångsysslande DX-are

Oct 7th, 2017 | By | Category: 2017-10 okt, Notis

Scandic ForslundTorsdagen 12 oktober kommer den hälsingefödde mångsysslaren Ronny Forslund (journalist, sjöman, telegrafist, lärare, IT-människa, översättare, bokförläggare och skiv- och radioproducent) till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord. Han tänker berätta om sin stora hobby DX-ing, där man sitter framför radion och lyssnar på stationer från hela världen, skriver rapporter och får svar i form av färgglada vykort eller vimplar. Om detta har han skrivit i DX-boken som innehåller mycket radiohistoria med berättelser om bland annat Radio Nord och Radio Luxemburg.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under höstsäsongen, fram till den 30 november, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Listan över höstens alla program: http://www.dast.nu/notis/stockholm-nord-i-host-hela-programmet

Rosén & Lindgren x 4Förra mötet handlade om Gustav Rosén
Torsdagen den 5 oktober besöktes Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av systrarna Susanna Rosén och Ingrid Kinne Lindgren som båda är journalister och författare samt bosatta i Sollentuna.

De talade om sin morfar Gustav Rosén, en mycket märkvärdig man som föddes 1876 i Småland, satt i riksdagen för det liberala partiet, var försvarsminister på 20-talet och hamnade till sist i Västerbotten som landshövding. Han var en livlig förespråkare för Norrland och ivrade för att utrota fattigdom, skapa kommunikationer och se till att traktens bördiga jord blev odlad. Han dog mitt under brinnande världskrig 1942 men då hade han gjort så mycket gott för regionen att han står staty i Umeå.

Deras presentation, som beledsagades av ett bildspel, var oerhört informativt och intressant. Ingrid Kinne Lindgren (till vänster på bilderna) skötte det mesta av talet medan systern Susanna Rosén, som vid sidan av journalistiken också är fotograf, kommenterade bilderna.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22