Stockholm Nord: Kimselius gillar egenutgivning

Mar 25th, 2016 | By | Category: 2016-03 mars, Notis

Scandic KimseliusOnsdagen den 30 mars 2016 kommer författaren Kim M. (Margareta) Kimselius till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord. Som alltid håller sällskapet till på Scandic Hotell i Sollentuna, en plats Kim torde känna sig bekant med eftersom hon arbetat som receptionist på ett Scandic-hotell. Troligtvis är hon den föreläsare som har flest år som författare bakom sig, hon skrev nämligen sin första bok vid åtta års ålder. Men det skulle dröja till 1997 innan den verkliga debutromanen Tillbaka till Pompeji kom ut på B. Wahlströms bokförlag. Efter flera böcker där kom boken Faraos förbannelse på hennes eget förlag 2002 och därefter har hon varit en stark förespråkare för egenutgivning. Efter att ha bott i Göteborg och Stockholm är hon nu bosatt i Eringsboda där hon skriver historiska ungdomsböcker (och har författat ett par om att skriva). Ibland kallas hon Blekinges Astrid Lindgren.

Kommande möten:
6 april
Lena Kallenberg, prisbelönt författare som  efter romanerna Apelsinflickan och  Stockholmskärlek kallats “Kvinnornas Per-Anders Fogelström” berättar om sina historiska romaner i arbetar- och underklassmiljö.

13 april
Birgitta Backlund debuterade vid 67 års ålder med den självbiografiska romanen Blondie under författarnamnet Birgitta Andersson. Boken blev en succé och har hittills sålt i närmare 90.000 ex. Nu aktuell med boken Lustans tivoli, en berättelse om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek,

20 april
Sarita Skagnes, prisbelönad norsk succéförfattare, född i Indien som den oönskade dottern Satwant Kaur. Hon blev bortbytt men hamnade så småningom i Värmland med en norsk make. Nu arbetar hon för organisationer som Flickor i Indien. Hennes bok Bara en dotter från 2007 har blivit en internationell framgång där alla royalties går till hennes hjälpfond. I Sverige har Sarita uppmärksammats stort (varit värd i Sommar i P1 och deltagit i SVT:s program Sommarpratarna). Hos oss talar hon under rubriken “Oönskad dotter som hittade sitt människovärde”.

27 april
Estradören och Linnekännaren Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på sällskapets våravslutning.

 

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22