Stockholm Nord: Hjärna och skönlitteratur

Feb 19th, 2016 | By | Category: 2016-02 feb, Notis

Scandic NilsonneDen Poloniprisbelönade deckar- och fackförfattaren, översättaren och professorn i medicinsk psykologi Åsa Nilsonne kommer till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord onsdagen den 24 februari 2016 för att berätta om sig själv – hon är uppvuxen i Libanon, Etiopien, Thailand och Sverige – och om sitt arbete under rubriken ”Går det att förena ett naturvetenskapligt perspektiv (förankrat i hjärnan) med ett skönlitterärt utforskande av kärlek, sorg och livets villkor?” Lokal som alltid Scandic Star Hotell i Sollentuna och tiden som vanligt klockan 19.00.

Kommande möten:
2 mars
Kjell E. Genberg, som i år firar (eller beklagar) att det är 50 år sedan hans första roman kom ut. Sedan dess har det kommit många fler, så han har en del att tala om.

9 mars
K. Arne Blom, författare och preses emeritus i Svenska Deckarakademin, berättar om sitt författarliv under rubriken “En värld att erövra – från Kalifornien till Moskva”.

16 mars
Allan Larsson, journalist, fackföreningsman, finansminister, professor och generaldirektör i EU-kommissionen talar om “Min europeiska resa” som handlar om Europa 1945 fram till våra dagar, inklusive det svenska medlemskapet och utvecklingen under EU under de senaste tio åren.

23 mars
Per Hellgren, journalist och författare, talar över ämnet Den okända sidan av Per Wahlöö, något han verkligen kan efter att ha skrivit boken Nu rasar diktaturerna om mannen som tillsammans med Maj Sjöwall förändrade det svenska deckarlandskapet.

30 mars
Kim M Kimselius, som skrivit en mängd böcker för barn och ungdom, närde som många andra skrivardrömmar och talar över ämnet “Författare – från dröm till verklighet!”

6 april
Lena Kallenberg, prisbelönt författare som  efter romanerna Apelsinflickan och Stockholmskärlek kallats “Kvinnornas Per-Anders Fogelström” berättar om sina historiska romaner i arbetar- och underklassmiljö.

13 april
Birgitta Backlund debuterade vid 67 års ålder med den självbiografiska romanen Blondie under författarnamnet Birgitta Andersson. Boken blev en succé och har hittills sålt i närmare 90.000 ex. Nu aktuell med boken Lustans tivoli, en berättelse om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek,

20 april
Sarita Skagnes, prisbelönad norsk succéförfattare, född i Indien som den oönskade dottern Satwant Kaur. Hon blev bortbytt men hamnade så småningom i Värmland med en norsk make. Nu arbetar hon för organisationer som Flickor i Indien. Hennes bok Bara en dotter från 2007 har blivit en internationell framgång där alla royalties går till hennes hjälpfond. I Sverige har Sarita uppmärksammats stort (varit värd i Sommar i P1 och deltagit i SVT:s program Sommarpratarna). Hos oss talar hon under rubriken “Oönskad dotter som hittade sitt människovärde”.

27 april
Estradören och Linnekännaren Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på sällskapets våravslutning.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22