Stockholm Nord: Håkan Wahlbom om Stalingrad

Oct 22nd, 2016 | By | Category: 2016-10 okt, Notis

scandic wahlbomTorsdag 27 oktober kommer författaren Håkan Wahlbom, som skrivit tre böcker om det nazityska kriget i öster, till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om sitt liv och författarskap. Han kommer att tala om Hitlers största nederlag under rubriken Stalingrad – vändpunkten och om sin senaste bok Stalingrad – de sista veteranerna berättar där tyska och rumänska krigsveteraner berättar om sina upplevelser och vedermödor.

Sällskapet håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag fram till den 1 december på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Höstprogram 2016
Torsdag 3 november
kommer författaren Kristina M. Nilsson för att berätta om sin resa genom livet och varför hon attraheras till det skrivna ordet. Våren 2015 gav hon ut sin första fotodiktsamling samtidigt som hade sin första egna fotoutställning under namnet Kom Närmare. Nu är hon aktuell med sin första roman Vi ses på den Gyllene Tigern. Vid sidan av skrivandet arbetar hon som teknisk chef inom bränsleadditivbranschen, och har tidigare forskat på kärnbränsle.

Torsdag 10 november
Återkommer poeten och tusenkonstnären Sam Carlquist för att berätta om sig själv och sin nya diktsamling I morgon skall jag vara lycklig.

Torsdag 17 november
kommer författaren Monica Zak, som skrivit drygt 50 böcker (en filmad och de flesta översatta till dussinet språk) för både vuxna och unga, där hon ska berättar om jakten på Hadar, pojken som kom bort i en sandstorm och växte upp bland strutsar i Sahara. Hans liv har hon skildrat i böckerna Pojken som levde med strutsar och Dansa med strutsar. Monica Zak har också varit ledamot av Svenska barnboksakademin samt belönades 1987 med Nils Holgersson-plaketten.

Torsdag 24 november
Kommer författaren Annelie Nilsson som är aktuell med boken Lorry – det tragiska glädjepalatset. Boken handlar om hennes far Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson som från 40-talet till sent 80-tal var stor profil inom nöjesbranschen i Stockholm men även i övriga landet. Efter mitten av 50-talet var det knappt någon som inte kände till danspalatset Lorry i Sundbyberg. Boken, som bygger på intervjuer med artister, musiker och dansgäster är skriven tillsammans med Kjell E. Genberg.

Torsdag 1 december
återkommer författaren Aino Trosell, denna gång för att tala om Helmers vals som är titeln på hennes nya roman. Hon har skrivit många romaner (den förra hette Varning för vilt), har varit minnesvärd deltagare i TV:s På spåret och är en uppskattad föreläsare.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22