Stockholm Nord: Författare som älskar fantasy

Nov 4th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Notis

Scandic ArvidssonTorsdagen 9 november 2017 kommer journalisten, informatören och författaren Monic Arvidson W till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om sitt författarskap inom fantasygenren och varför hon älskar att utforska denna typ av litteratur. Det var en julklapp 1965 som fick hennes skrivlust att vakna. Presenten var en dagbok och den kom att bli något av en talisman som visade vägen till bokstävernas magi. Hittills har hon gett ut två fantasyböcker, en bilderbok och hon har medverkat i tre novellantologier.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under höstsäsongen, fram till den 30 november, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Leif-Rune StrandellTorsdagen 16 november återkommer DAST Magazines chefredaktör Leif-Rune Strandell för att berätta om poliser han mött. Det var meningen att författaren och stockholmaren Ebba Range skulle ha kommit denna afton men häromkvällen blev hon nedslagen vid Odenplans pendelstation och kan alltså inte närvara.

Listan över höstens alla program: http://www.dast.nu/notis/stockholm-nord-i-host-hela-programmet

Nystås x 5Förra mötet berättade Michael Nystås om sina böcker
Torsdagen den 2 november gästades Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av journalisten, författaren och före detta bibliotekarien Michael Nystås som tagit sig till Scandic Star Hotell i Sollentuna ända från Partille utanför Göteborg. I den stora hörsalen Roma på åttonde våningen berättade han om sin uppväxt i utkanten av en by i Finspång innan han kom in på de böcker han skrivit, både poesi och facklitteratur. Särskilt inlevelsefull blev hans redogörelse för samarbetet med artisten Hasse ”Kvinnaböske” Andersson vars biografi han författat. Han poängterade skillnaden i arbetssätt när han berättade om journalisten Tony Kaplans liv och gärning eftersom den boken skrevs efter huvudpersonens död 2010. Hans bok om autografsamlaren Sven-Anders Gunblad Johansson är en skildring av en udda fågel i samhället, en man som lurades på hela sitt arv av en så kallad god man. Det blev en spännande och mycket intressant timme.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22