Stockholm Nord: Engelsk politik förr

Sep 23rd, 2017 | By | Category: 2017-09 sep, Notis

Scandic ArteusTorsdagen 28 september kommer Gunnar Arteus (född 1941), professor emeritus i historia, författare och lyriker, till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om engelsk politik från mitten av 1800-talet till åren då andra världskriget pågick.

Han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien och har tjänstgjort vid Försvarshögskolan samt Göteborgs, Lunds och Stockholms universitet. Hans främsta intressefält som forskare är 1700-talets sociala, kulturella och militära historia samt personhistoria, historieteori och säkerhetspolitik. På senare år har han också intresserat för senare skeden i historien och skrivit böcker om detta.

Föreläsningen äger rum på åttonde våningen i Scandic Star Sollentuna och är öppen för allmänheten. Inträdet fritt.

Listan över höstens alla program: http://www.dast.nu/notis/stockholm-nord-i-host-hela-programmet

Tiberg x 5Förra mötet handlade om Slussen
Torsdagen den 21 september 2017 gästades Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av debuterande författaren Carl Tiberg. På åttonde våningen i Scandic Star Hotell presenterade denne till Stockholm inflyttade östgöte med, visade det sig, ett förflutet i Sollentuna, sin roman Döden stiger på vid Slussen. Ur den läste han intressanta och smått poetiska stycken vid sidan av att han berättade att han gärna skriver om staden Stockholm, dess topografi, arkitektur och inte minst invånare. Till vardags är Tiberg museipedagog och föreläsare vid Moderna museet och Nationalmuseum. Han har också fungerat som regiassistent på Kungliga Dramatiska Teatern.

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22