Stockholm Nord: Birgitta Backlund om Blondie

Apr 9th, 2016 | By | Category: 2016-04 apr, Notis

Scandic BacklundOnsdagen den 13 april 2013 kommer författaren Birgitta Backlund till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att föreläsa på Scandic Hotell i Sollentuna. Hon debuterade vid 67 års ålder med den självbiografiska romanen Blondie under författarnamnet Birgitta Andersson. Den blev en framgång och har hittills sålt i närmare 90 000 ex. Nu är hon aktuell med boken Lustans tivoli, en berättelse om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kättja, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och innerlig kärlek.

Kommande möten:
20 april
Sarita Skagnes, prisbelönad norsk succéförfattare, född i Indien som den oönskade dottern Satwant Kaur. Hon blev bortbytt men hamnade så småningom i Värmland med en norsk make. Nu arbetar hon för organisationer som Flickor i Indien. Hennes bok Bara en dotter från 2007 har blivit en internationell framgång där alla royalties går till hennes hjälpfond. I Sverige har Sarita uppmärksammats stort (varit värd i Sommar i P1 och deltagit i SVT:s program Sommarpratarna). Hos oss talar hon under rubriken “Oönskad dotter som hittade sitt människovärde”.

27 april
Estradören och Linnekännaren Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på sällskapets våravslutning.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22