Stockholm Nord: Besök från Svenska Akademien

Mar 25th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Notis

Scandic ZschiedrichTorsdagen den 30 mars kommer Odd Zschiedrich, som är kansliansvarig hos Svenska Akademien, verksamhetsansvarig för Nobelbiblioteket och ceremonimästare vid hovet, till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om Svenska Akademiens historia och verksamhet under rubriken Snille och smak under 230 år.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under vårsäsongen, fram till den 27 april, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Christerson x 5Förra veckans möte handlade om Grönköping:
Den 23 mars 2017 kom förläggaren, författaren och journalisten Rolf Christerson ända från Rättvik för att tala om sitt författar- och förläggarskap.

Han berättade livligt och engagerande om de cirka 40 romaner, böcker om ledarskap och pedagogik, till och med haiku-dikter han gett ut på Siljan förlag som han äger. Han har också gett ut humorböcker och till kategorin humor hör väl också hans skriverier i både Svenska MAD och anrika Grönköpings Veckoblad som han började skriva notiser till som ung grabb på 60-talet och blev fast medarbetare tio år senare.

Berättelsen om veckobladet – som nu kommer ut tio gånger per år – fick fart på publiken. De ville veta mer och mer om gossen Emil Ruda, skalden Alfred Vestlund, socialchefskan Wilhelmina Unell, stadsäldstan fröken Sophie Liljedotter, hemkonsulenten Ada A:son Susegård och förre förrädaren Hildor Peterzohn. Rolf svarade på alla frågor och till sist kunde publiken lämna lokalen, de flesta med ett leende på läpparna.

Kommande möten
6 april

berättar författaren och globetrottern Per Erik Tell om sin nya bok Till fots genom Europa, en resa som började i Abbekås i Skåne och slutade i spanska Pamplona.

13 april
kommer sällskapets ordförande Ulf Broberg för att berätta om sin nya roman om Uppsalapolisen Kenneth Klintman. Boken heter Den döende radiomannen och ställer frågan om vad som händer när ens förväntade livslängd plötsligt och överraskande blir dramatiskt förkortad? Kanske ges det till och med ett svar …

20 april
kommer fotografen och författaren Larsåke ”Skuggan” Thuresson för att tala om sin bok Ikoner. Den innehåller mer än 600 spektakulära och närgångna fotona ur hans samling av bilder från 60-talets början till mitten av 70-talet på svenska och internationellt berömda artister. Boken väger 3,2 kilo så det är ett tungt innehåll.

27 april
Författaren, pedagogen och skrivcoachen Kerstin Svevar har i sitt författande hämtat inspiration från sin egen livsresa (delvis beskriven i ungdomsboken Utan att säga hej då) och hon berättar om att skriva i olika genrer, alltifrån bilderböcker till erotiska noveller. Kerstin har skrivit ett femtiotal läroböcker i svenska, arbetat som skrivpedagog i över tjugo år och är numera skrivcoach.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22