Stockholm Nord: Annelie Nilsson om danspalatset Lorry

Nov 19th, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Notis

scandic nilssonTorsdag 24 november kommer författaren Annelie Nilsson, som är aktuell med boken Lorry – det tragiska glädjepalatset, till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord. Boken handlar om hennes far Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson som från 40-talet till sent 80-tal var stor och mycket känd profil inom nöjesbranschen i Stockholm men även i övriga landet. Efter mitten av 50-talet var det knappt någon som inte kände till danspalatset Lorry i Sundbyberg. Orkestrar ute i landet gjorde reklam för sig som ”kända från Lorry”. Boken, som bygger på intervjuer med artister, musiker och dansgäster är skriven tillsammans med Kjell E. Genberg.

Sällskapet håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag fram till den 1 december på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Höstprogram 2016
Torsdag 1 december
återkommer författaren Aino Trosell, denna gång för att tala om Helmers vals som är titeln på hennes nya roman. Hon har skrivit många romaner (den förra hette Varning för vilt), har varit minnesvärd deltagare i TV:s På spåret och är en uppskattad föreläsare.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22