Stefan Sauk får pris för årets ljudboksdeckare!

Mar 20th, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Notis

Omslag till ljudbokenStefan Sauk har rönt stor uppskattning för flera av sina uppläsningar, inte minst för Jussi Adler-Olsens kriminalserie om avdelning Q. Ljudböckerna har legat på alla topplistor från att de kom ut i maj 2012 fram till början av januari 2013. Den 17 mars tillkännagavs att del tre i serien, Flaskpost från P, kammar hem priset Bästa ljudboksdeckare som delas ut av Stora Ljudbokspriset. Det är första gången priset delas ut.

Juryns motivering lyder:

Flaskpost från P är en medryckande, kuslig och spännande deckare av Jussi Adler-Olsen som Stefan Sauk tolkar och gestaltar på ett intelligent och teatraliskt sätt. Författaren använder schabloner för karaktärerna, men skruvar till dem. Berättelsen vrids och böjs men brister aldrig. Polisarbetet utförs på ett autentiskt sätt och morden skildras med avvägd distans. Uppläsningen ger liv åt många karaktärer på ett sätt som verkligen fungerar.”

– Det är en stor glädje för oss på förlaget att Jussi Adler Olsens ljudbok kammar hem priset. Och att Stefan Sauk får det erkännande han förtjänar. Stefan är en grym uppläsare och att han dessutom var med och startade StorySide en gång i tiden gör det extra kul för oss, säger Helena Gustafsson, vd på StorySide.

Jussi Adler-Olsen sitter i Barcelona och skriver på sin nästa bok och kunde därför inte närvara på prisutdelningen.

Stefan Sauk turnerar just nu med showen The Sex Guru och för att hinna mellan showerna flögs han till prisceremonin med helikopter sponsrad av Eskilstuna kommun!

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22