Skönlitterärt pris till Anne Swärd

Dec 27th, 2015 | By | Category: 2015-12 dec, Notis

Helga i glasFörfattaren och kulturjournalisten Anne Swärd får Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nords nyinstiftade Helga-pris 2016 som nyskapande svensk skönlitterär författare till minne av Hjalmar Söderbergs romanfigur Helga Gregorius. Utdelningen av priset, som består av en Helgaskulptur i glas av konstnären Anders Wingård och ett diplom, utdelas på Hjalmardagen den 16 januari klockan 14 i Scandic Star Hotell i Sollentuna. Motivering: ”För hennes skarpa detaljskildringar, för språket som är rått, kärvt och skönt samt för konstnärskapets psykologiska djup och integritet.”

Anne Swärd, född 1969, har bland annat skrivit romanerna Polarsommar, Kvicksand och Till sista andetaget. Dessa finns samlade i volymen Akta dig för kärleken som utkom i november 2015.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord har sitt säte i Sollentuna och bildades av Sven O. Bergkvist, Kurt Salomonsson och Lennart Högman i syfte att främja det skönlitterära läsandet. Sällskapet anordnar under vår- och höstsäsongerna föreläsningar varje onsdag med författare eller annan aktuell person.

Vårsäsongens föreläsningar 2016 inleds med årets pristagare, Anne Swärd, i ett samtal med Elisabeth Lindfors.

Anne Swärd

Anne Swärd. Foto Severys Tenenbaum

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22