Skåningarna dör återigen

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Notis

Skånska Deckarsällskapet grundades i Lund år 1973, Därefter somnade det stilla in på 80-talet för att återuppstå 1993 med deckar- och sf-författaren Bertil Mårtensson som ordförande.

I god tradition har nu sällskapet återigen avlidit. Gravöl hölls vid Skånska Deckarsällskapets årsmöte den 13 oktober. De medlemmar som betalt årsavgiften fick delta i den sista måltiden på stamkrogen Stäket i Lund. Pengarna som blev kvar efter sittningen överfördes till Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna.

Beslutet att lägga av togs av sällskapets fyra stöttepelare: K, Arne Blom (som var drivande kraft vid det första bildandet), Mattias Boström, Suzanne Mortensen och Lars-Erik Nygren. Ett skäl var att det inte längre gick att få ihop en styrelse. K. Arne ville inte fortsätta, kritikern Jan Broberg tackade nej, Mattias Boström lägger ner sitt förlag för att bli förläggare på Forum i Stockholm. Också förre ordföranden Per Olaisen har flyttat till Underhållningsbokklubben i Stockholm,

Boström har annars varit en inkomstkälla för sällskapet. På hans förlag har antologierna Sherlock Holmes i Skåne, Skånska Sillamord, Skånska gåsamord samt Bland djur och odjur kommit ut.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22