Sherlock Holmes 125 år på svenska firas av E-bokförlaget

May 10th, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Notis

www.e-boksforlaget.sebokNu i maj är det exakt 125 år sedan Sherlock Holmes gavs ut på svenska för första gången. Det firar E-boksförlaget.se med att ge ut samtliga 60 berättelser i digitala versioner.

– Nu går det för första gången att läsa alla Sherlocks äventyr i läsplattan eller datorn, säger redaktör Mikael Jägerbrand vid E-boksforlaget.se

I maj 1891 publicerades boken De fyras tecken för första gången på svenska. I år är det alltså 125 år sedan vi här i landet fick lära känna mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans kollega doktor Watson.

– Det här är första gången som samtliga äventyren ges ut digitalt, säger redaktör Mikael Jägerbrand. Sherlock Holmes är mer aktuell än någonsin på både bio och tv, och därför vill vi nu göra honom mer digital.

Den nya bokserien omfattar alla de 60 ”klassiska” berättelserna om Sherlock Holmes – fyra romaner och 56 noveller.

– De flesta av e-böckerna innehåller de allra första översättningarna så det är mycket droskor, pipor och telegram – precis som det ska vara med Sherlock,  säger redaktör Mikael Jägerbrand.

Samtliga e-böckerna finns från och med 10 maj tillgängliga hos de flesta etablerade e-bokhandlare, på iTunes/iBooks och kommer även att gå att låna via många bibliotek.

Mer info: www.e-boksforlaget.se

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22