SF-pris till Åsard och Saleh

Mar 1st, 2010 | By | Category: 2010-1, Notis

Förra året startades bloggen Spektakulärt för att ge utrymme åt svensk science fiction och fantastik. Nu finns också Spektakulärt pris, i två kategorier: för bästa svenska science fiction-roman och för insats inom svensk science fiction.

PrisdiplomDe första priserna har nu delats ut: pris för bästa svenska science fiction-roman 2009 går till Carl-Magnus Åsard för Tredje testamentet. Motivering: Carl-Magnus Åsard har med sin roman åstadkommit en både traditionsrik och originell historia om en förstelnad värld och de förstelnade människor som bebor den. Det är en tänkvärd, välskriven och spännande roman som belönar och berör.

Bokförlaget Mormor: https://www.bokforlagetmormor.se/

Priset för insats inom svensk science fiction 2009 går till Tarik Saleh. Motivering: Tarik Saleh är regissör till den animerade långfilmen Metropia. Filmen, om den lilla människans plats bland dom stora konspirationerna, har tagit flera år att färdigställa. Resultatet är en ambitiös, unik och vacker skapelse.

Produktionsbolaget Atmo: https://www.atmo.se/

Priset består i ära, ett fint diplom och medieuppmärksamhet. Förhoppningen är att det nästa år också ska finnas en prissumma.

Spektakulärt: https://spektakel.blogsome.com/

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22