Sauk nominerad för andra gången till Stora ljudbokspriset

Nov 23rd, 2012 | By | Category: 2012-11 nov, Notis

Stefan SaukStefan Sauk är återigen nominerad till Stora Ljudbokspriset för en bok han läst in. Den här gången i den nya kategorin Deckare, där Sauk läser in ljudboken Flaskpost från P, skriven av den prisbelönte danske författaren Jussi Adler‐Olsen.

Årets nominerade ljudböcker i den nya kategorin Deckare:
En enda sanning
Författare Olle Lönnaeus, uppläsare Christian Fex, förlag: Damm
Motivering: Det här är mer än bara en klassisk kriminalroman – det är en berättelse som också ger stora och viktiga perspektiv på samhällsfrågor. Styrkan i boken är Olle Lönnaeus persongestaltning, och de trovärdiga vardagsscenerna inrymmer och ger liv åt både storpolitik och gamla släktfejder, med hatet som en röd tråd. Christian Fex levandegör och förstärker karaktärerna på ett lysande sätt där de inte bara får egna röster utan även dialekter.

Flaskpost från P
Författare Jussi Adler‐Olsen, uppläsare Stefan Sauk, förlag: Storyside
En riktig nagelbitare som tidvis är helt omöjlig att stänga av. Det är en historia som pendlar mellan ytterligheter, den är både gastkramande och underhållande. Jussi Adler‐Olsen har skapat ett färgsprakande persongalleri och Stefan Sauk är i sitt esse när han välartikulerat och distinkt lyfter fram
historien och ger de olika personerna tydliga karaktärer.

Mördaren i Folkhemmet
Författare Lena Ebervall & Per E Samuelson, uppläsare Björn Granath, förlag: Piratförlaget
En kriminalroman från ett ovanligt perspektiv, nämligen den dömdes. Att den sedan bygger på en verklig historia som utspelades i Sverige på 50‐talet gör att den engagerar och berör lyssnaren extra starkt. Ebervall och Samuelsson har skrivit en pusseldeckare som emellanåt gör oss upprörda och frustrerade över den orättvisa som beskrivs. Björn Granath är briljant i sin tolkning. Utan stora åthävor adderar han trovärdighet och tyngd åt berättelsen.

Stora Ljudbokspriset instiftades 2008 av Irisgruppen, Bok & Bibliotek och Peter Stormare. Ljudbokspriset ska främja ljudbokens utveckling och går till bästa ljudboksupplevelsen. Både författaren och inläsaren premieras. 2012 utökas priset med ett hederspris och kategorin Deckare. Årets tre bästa deckare presenterades under Deckardagen den 20 november i ett samarbete med Svenska Deckarbiblioteket och Mälardalens högskola. Vinnarna koras den 16 mars under Påske‐krims evenemang på Svenska Deckarbiblioteket.

Läs mer på www.storaljudbokspriset.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22