Ny svensk superhjälte i Fantomen

Sep 3rd, 2013 | By | Category: 2013-09 sep, Notis

The NorsemanEn ny svensk superhjälte ser dagens ljus i serietidningen Fantomen – The Norseman. Henrik Jonsson, som annars tecknar Batman-serier för amerikanska marknaden, tecknar följetongen i fyra nummer.

Rickard Nord är en ung kille som växer upp på sina morföräldrars bondgård på landsbyggden. Men det finns saker i det förflutna han inte känner till. Han är barnbarn till asaguden Balder och har övermänskliga krafter. Rickard axlar rollen som superhjälten The Norseman!

Serien leker med våra nordiska myter och placerar dem i modern tid vilket skapar en extra krydda till superhjälte-genren.

I Fantomen får läsarna under hösten följa med i berättelsen om The Norseman som biserie uppdelad i fyra delar.

Henrik Jonsson är illustratör och serieskapare, född i Vänersborg 1986 och bor nu i Göteborg.  Han är utbildad i bildberättande och kommersiellt tecknande på The Kubert School, där han efter tre års studier tog examen 2012.Sedan dess har han gjort något av en raketkarriär i USA med uppdrag för det stora serieförlaget DC Comics där han tecknat för bland annat Detective Comics och Suicide Squad.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22