Nu kan man prenumerera på dikter

Feb 4th, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Notis

Dikt-logoLyrik är inte DASTs största gren men vi gillar ju litteratur av alla de slag även om vi mest skriver om spänningsgenrerna. Så därför kan det passa att tipsa alla er som gillar poesi om webbplatsen och -tjänsten Dikt.se där man kan prenumerera för att få en dikt hemskickad per epost varje vecka.

Bakgrunden till projektet är simpel förklarar de ansvariga på Volante: den svenska poesin har en svag position och har svårt att finna nya läsargrupper. Det tror initiativtagarna att man kan råda bot på genom att i ett lättillgängligt format servera noggrannt utvald dikter, i kanaler som de flesta använder: hemsidor, epost och sociala medier.

Dikt.se är än så länge i betaversion, vilket innebär att utskick av dikter kan ske sporadiskt samt att alla funktioner på sajten inte är igång. Tjänsten kommer att utvecklas under våren 2012 och svenska rättighetsinnehavare, poeter och bokförlag, kommer att bjudas in till att delta med sina verk. En redaktör kommer också att knytas till projektet och förhoppningen är att kunna erbjuda ett urval av såväl äldre som dagsaktuell poesi.

Tjänsten är tänkt att fungera som en prenumerationstjänst där man genom att skriva upp sig med sin epostadress får en dikt i veckan skickad till sig. Ingen reklam, ingen kringinformation – bara en dikt.

En paus i vardagen gör oss människor gladare, mindre stressade och mer koncentrerade. Så passa på, skriv upp dig som prenumerant. En dikt behöver bara ta någon minut att läsa, men kan väcka tankar som räcker ett helt liv.

Till Dikt: http://dikt.se/

Volante: http://www.volante.se/

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22