Nu kan man möta doktor Glas hemma

Sep 13th, 2015 | By | Category: 2015-09 sep, Notis

Svenska Läkaresällskapets hus Klara Östra Kyrkogata 10Doktor Glas, känd från romanen med samma namn, bor på Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm enligt Hjalmar Söderberg. På tisdag den 25 september kommer han att vara hemma på sin adress, för då kommer han att gestaltas av en annan doktor, Odd Lindell, allmänmedicinare. Han har spelat den kände doktorn i ett tjugotal föreställningar som han skapat i form av en monolog. Det är en så gott som ordgrann dramatisering av romanen.

Doktor Glas hemadress innehas i dag av Svenska Läkaresällskapet, och det är i sällskapets tisdagsserie “Konst och läkekonst” som dagens nutida doktorer kan ta del av, vad läkaren/skådespelaren anser vara en evig fråga för läkare.

Det blir musik också, Chopin-nocturn, pianomusik som i romanen tröstar doktorn. Styckena spelas nu av anestisiologen och musikern Hans Persson, tidigare chef för Giftinformationscentralen. Ett lämpligt sammanträffande när en giftexpert spelar stämningsmusik för en giftmördare.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22