Nu finns robotböcker på biblioteken

Dec 30th, 2016 | By | Category: 2016-12 dec, Notis

ebokbiblioteketNu börjar robotarna ta över i bokhyllorna.  Redan i dag finns det böcker skapade i datorer på svenska bibliotekshyllor.

– Det här är en ny trend som få har uppmärksammat, säger Mikael Jägerbrand på nya tidskriften Eboksbiblioteket.

Under de senaste åren har dussintals olika titlar köpts in av svenska bibliotek – utan att någon anade att de skapats helt och hållet av ett datorprogram.

Det här avslöjas i det första numret av den nya tidskriften Eboksbiblioteket, en gratis branschtidning för alla som är intresserade av eböcker. Framtidens författare är datorprogram som kan skapa en ny titel på bara några sekunder. Det största robotförlaget har skapat mer än en miljon böcker på bara några år.

I det första numret av Eboksbiblioteket presenteras den nya tekniken och några av de anonyma bokförlagen som massproducerar böcker. Tidskriften innehåller också exempel på de robotböcker som redan i dag finns på svenska bibliotekshyllor. Men än så länge behöver Guillou och Läckberg inte vara oroliga.

– De flesta titlarna är extrema faktaböcker, typ ”Den framtida marknaden för 25 mm:s gem”. Det här är böcker som är så specialiserade att de inte skapas förrän någon lägger en beställning, säger Eboksbibliotekets chefredaktör Mikael Jägerbrand.

Den nya tidskriften kommer att ges ut 4–6 gånger per år och finns för gratis nedladdning på www.eboksbiblioteket.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22