Nu finns hela programmet för Kristianstads bokfestival

Jul 2nd, 2015 | By | Category: 2015-07 juli, Notis

KristianstadlogoKristianstad bokfestival har i år temat Berättelser som berör. Det vill belysa vad som fascinerar och kittlar oss med självbiografin, vad säger det om vår tid och om oss själva? Bland dem som kommer finns Louise Hoffsten, Lena Katarina Swanberg, Ann Heberlein, Elizabeth Wein, Anna Laestadius, Katerina Janouch, Susanna Alakoski och Yvonne Hirdman Och nu kommer också författaren och löparen Markus Torgeby som har levt fyra år helt ensam i en kåta i Jämtland, Katarina Wennstam som är kriminalreportern som sadlade om och började skriva böcker om allt hon såg på rättegångar och brottsplatser med ilska och brinnande engagemang som drivkraft och Erik Wijk som skrev om sin far som bosatte sig helt utanför samhället och som nu skrivit en bok om sin mor. För att knyta ihop ämnet kommer professorerna Lisbeth Larsson och Christian Lenemark diskutera den kittlande livsberättelsen.

Hur viktigt är det fria skrivna ordet? Fredrik Elg och Naeimeh Doostdar samtalar om hur viktigt det är att ta emot fristadsförfattare. Festivalen kommer i år ha musikaliska avslutningar bägge dagarna. På lördagen med den amerikanske countryartisten Chip Taylor och på fredagen Trefaldighetskören Christianstad som bjuder på tonsatt poesi av bl a Tranströmer, Fröding och Martinsson.

Den numera traditionella författarstafetten bjuder på ett brett spektrum med polisarbete, restaurangliv, dekadens, globetrotters, häxor och dansbandsliv.

Bokfestivalen erbjuder även ett förnämt internationellt poesiprogram med några svenska poeter i släptåg som stretchar språket förbi de fysiska gränserna.

För barnen erbjuds ett program med berättarteater, firande av Lilla spöket Laban som fyller 50 år och prisutdelning i Bästa Berättelsen (f d novelltävlingen). Denna tävling har i år ändrat form så att det går att delta även med exempelvis en dikt eller tecknad serie. Bokfestivalen innehåller mer än det som finns med i det offentliga programmet, nämligen ett skolprogram med plats för 2000 elever!

Och som vanligt står bokborden på gågatorna!

Hela programmet: www.bokfestivalen.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22