Mord auf Deutsch

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Notis

“Har vid då ingen riktig krimilitteratur?” Frågan ställs i det första numret av tyska deckartidskriften Suspekt, som kom i november 2001. Och ledarskribenten fortsätter: “Denna fråga ställer sig varje deckarintresserad mycket snabbt, så snart som han/hon försöker att hitta aktuell tyskspråkig sekundärlitteratur med tema deckare. Det finns bara några få böcker, som befattar sig med ämnet.”I Suspekts programförklaring heter det att man ville ge genren en offentlig plattform. Det ska inte bli en elittidskrift utan en tidskrift av läsare och för läsare. Vidare så hoppas man att den entusiasm som tidigare försök att skapa ett forum byggt på den har gången ska räcka till för att hålla tidskriften vid liv.

När man betänker vilken enorm marknad Tyskland är, så känns det lite egendomligt att läsa dessa rader. Men DAST hälsar naturligtvis sin nyfödda 35 år yngre kollega välkommen in i den kulturella gungfly av osäkerhet som marknaden för sekundär krimilitteratur utgör.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22