Matintresset styr handling i Dianes böcker

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-1, Notis

Diane Mott Davidson är väl inget household name för svenska deckarläsare, trots att hon skriver mycket om matlagning och hushållssysslor. Att hon inte blivit så känd kan bero på att hon i Sverige hamnat på Svenska Dagbladets Förlag, som inte precis har deckare som tyngdpunkt i sin utgivning. Där har hon hittills kommit ut med tre romaner: Stängt på grund av mordförsök (1991, Catering to Nobody, St Martins 1990), för övrigt hennes debutbok. De två övriga är Med mord på menyn (1992, Dying for Chocolate, Bantam 1992) och Kryddat med mord (1994, The Cereal Murders, Bantam 1993).

Huvudperson i de tre böckerna är den unga, frånskilda Goldy Bear, som driver en cateringfirma och mellan varven löser mord. Andra återkommande personer är sonen (som är elva år i första boken) samt polisinspektör Tom Schulz, som också är ett slags pojkvän till Goldy.

Författarinnan, som är i 50-55-årsåldern, är född på Hawaii, uppvuxen i Maryland och numera bosatt i Colombia. Hon är utbildad vid Wellesby, Stanford och John Hopkins och – enligt en trovärdig pressrelease från förlaget – är matlagning hennes stora kärlek och hobby.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22