Många författare till Kristianstad

Jul 25th, 2013 | By | Category: 2013-07 juli, Notis

Affisch till NovelltävlingKristianstad bokfestival 2013 bjuder på en sprakande kavalkad av svenska och internationella författare. Alltifrån en australiensisk örfil och en toppolitikers morfar till en analys av den fysiska bokens tillstånd och framtid. Ett 30-tal författare kommer mellan den 5 och 7 september att få trängas med läshungriga bokälskare, presenterar sig festivalen.

Kristianstad bokfestival, nu Skånes största litterära arrangemang, samlade 14 000 besökare förra året. Den fjortonde upplagan uppmärksammar e-boken, Edit Södergran, lyrik, det kreativa skrivandet och mycket annat både för ung och gammal som har med det skrivna ordet att göra.

Bland författarna märks Stefan Einhorn, Åsa Nilsonne och Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Dessutom Ingrid Hedström, Marjaneh Bakhtiari och Patrik Lundberg. Årets tema är “Boken är död – länge leve boken”.

Bland de internationella författarna finns den franska deckarförfattarinnan Anne Rambach och den australiensiske Christos Tsiolkas. Danmarks store berättare och resenär Klaus Rifbjerg diskuterar livet och litteratur med Ulf Peter Hallberg. Efter många påstötningar har äntligen festivalen fått ja från den tyska poeten Anja Utler och en av de mer säregna rösterna från England, Selima Hill. Joar Tiberg och Roy Isaksson kompletterar utbudet av högklassig lyrik.

Dessutom författarstafett, kreativt skrivande för barn och föreläsningar om författare i exil och musiken i vardagen. Astrid Lindgrens Emil kommer att firas och blivande författare kommer att prisas i den årliga novelltävlingen. Den finlandssvenska modernisten Edit Södergran uppmärksammas lite extra med två program, teaterpjäsen Guds djärvaste ängel samt i lördagens avslutande en soaré med Claire Wikholm, Ebba Witt-Brattström och Gunnar Edander.

Till Novelltävlingen

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22