Leif GW tipsar om aktier: “Är som en sedelpress”

Jun 15th, 2010 | By | Category: 2010-3, Notis

Leif GW Perssos attityd i många sammanhang är ju att han vet bäst, i alla fall när det gäller kriminalfrågor och polisarbete. Nu har hav kommit ut som aktieexpert också. Han köpte sina första aktier innan han fyllt 15 och har byggt upp en börsportfölj värd mångmiljonbelopp. Han ger sina bästa aktietips i Affärsvärlden.

Leif GW Persson, känd som författare, samhällsdebattör och från bland annat TV3:s “Efterlyst”, är enligt egen utsago en riktig hejare på aktier.

“Jag brukar klara mig bättre än de förvaltare jag anlitar”, säger han.

Han blankar aldrig utan försöker äga “bra papper”, bland annat Astra Zeneca.

“Så fort aktien går under en viss nivå så köper man. Dessutom ger det en direktavkastning”, säger deckarförfattaren om läkemedelsjätten.

På sista tiden har han köpt Telia och Bure. Bura är “jävligt intressant. Inte minst för att de har en kassa på 15 kronor aktien, och de delar ut en tia på en aktie som kostar runt 25 spänn. Och så finns det en hel del bra fetingar, alltså innehav, i Bure. Carnegie som de köpt väldigt billigt är som en sedelpress om det sköts på rätt sätt”, säger Persson till Affärsvärlden.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22