KONTRAST MAGASIN,

Aug 21st, 2021 | By | Category: 2021-08 aug, Notis

Omslag till Kontrast magasinRickard Berghorns tidskrift för fantastik, thriller och vetenskap, har utkommit med sitt andra nummer för året. De tätskrivna 60 sidorna (omfånget har med portot att göra) är som vanligt matade med intressanta artiklar. Berghorn själv intervjuar goth- och metalmusikern Iodine Jupiter som också nått kultstatus inom dessa kretsar med sina pjäser och diktsamlingar och låter dessutom honom komma till tals med en artikeln om hur man tänker okonventionellt. Under titeln Jack the Ripper och dödens körkarl intervjuar han också ripperologen Christer Holmgren om hans intresse för den (troligen) brittiske mördaren.

Dasts förre redaktör skriver om sitt 66-åriga arbete med en ny översättning av James Joyces Finnegans Wake och förklarar varför han anser att en ny svensk tolkning behövs. Han ställer också frågan om Joyces text är ett mästerverk eller bara rappkalja.

Per Olaisen bidrar med en text om den västindiskfödde brittiske författaren M. P. Shiel och författaren Lawrence Schimel berättar om hemliga sällskap.

KJELL E GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22