Kjell Eriksson gästar Stockholm Nord (i ny lokal)

Sep 6th, 2015 | By | Category: 2015-09 sep, Notis

LogoSkönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord är igång med höstsäsongen, denna gång i ny lokal. Vi har flyttat till Scandic Star Hotell alldeles intill pendeltågsstationen i Sollentuna. Där finns bar och restaurang för hungrande och törstande och det är fri entré för alla som vill lyssna till de spännande och intressanta föredragshållare hösten bjuder på.

De som åker pendeltåg bör lämna perrongen via södra utgången.

Föreläsningarna börjar som alltid klockan 19.00.

Biljetter behövs inte längre.

Den som vill kan gå med i sällskapets vänförening (årskostnad 200 kronor).

Nu på onsdag, 9 september, återkommer på fleras begäran författaren Kjell Eriksson för att berätta om sitt storverk Att skjuta hästar – en roman om en svensk i inbördeskrigets Spanien.

Och så här ser programmet ut för höstterminen:  

16 september
Författaren och musikern Anna Skarin som skrivit relationsromanerna Mellan människor och I dina händer talar om ”Kreativitet som livsstil”.

23 september
Ulf Broberg berättar, med utgångspunkt från sin nya bok Den tredje mannen, om hur ett spår i Palmeutredningen kan påverka än i dag.

30 september
Journalisten, författaren och korsordsspecialisten Lena Rainer berättar med utgångspunkt från sin bok Rätt i krysset om korsordets historia och tipsar om hur du klarar konstruktörernas fällor.

7 oktober
Folkkäre Bert-Åke Varg berättar om ett rikt skådespelarliv från Ugglan Helge på taket till längst ner i maskinrummet – och allt däremellan

14 oktober
Författaren Herman Lindqvist berättar om sitt dramatiska liv som utrikeskorrespondent och rapportör från mer än 20 krig i alla världsdelar samt om nåra av de 58 böcker han skrivit.

21 oktober
Deckarakademins senaste medlem Nisse Scherman berättar om svenska deckares utveckling ur en boksamlares synvinkel.

28 oktober
Författaren Lars Ragnar Forssberg berättar om sin biografi över Lennart Hyland under rubriken Legenden och hans tid.

4 november
Författaren Lars Gyllenhaal talar om sin bok Jan och Nordens frihet under rubriken ”Vår konstiga bild av andra världskriget”.

11 november
kommer författaren och chefredaktören Gunilla Kindstrand för att berätta om sitt liv i kulturens tjänst och om pressen på lokalpressen under rubriken Lokaltidningen på sträckbänken

18 november
kommer folkrörelsemannen Johan Flyckt för att redogöra om dessa organisationers sentida famlande. Under rubriken Media och folkrörelser vilsna i en ny tid berättar han kring historia, nutid och möjligheter för framtiden.

25 november
Författaren Richard Nordström som skrivit romanen Miraklet i Ramhäll om människor och omvälvande händelser i en gruvby i Uppland. Han har tidigare utkommit med flera kriminal-romaner.

2 december
Linnékännaren, författaren, fotografen och estradören Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på vår höstavslutning.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22