Kerstin Rydén årets boktipsare 2011

Feb 27th, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Notis

Kerstin Rydén“En gemensam bokhylla på arbetsplatsen är just en sådan viktig läsinspirationsplats som ligger helt i linje med Årets Boktipsare och vi hoppas att Kerstins bibliotek kan inspirera till fler initiativ!”

Med dessa ord presenterades vinnaren av Årets Boktipsare 2011 – Kerstin Rydén – som när bokhyllorna hemma svämmade över tog initiativet till ett bibliotek på sin arbetsplats (ett IT-företag). Idag finns över 1200 titlar att låna med sig hem genom ett digitalt lånesystem och Kerstin ger personliga lästips till sina kollegor.

Hon fick utmärkelsen under en prisceremoni på Biblioteket Plattan, Kulturhuset i Stockholm och dessutom 100 böcker, en bokhylla från String och ett original formgivet av Nina Hemmingsson.

Årets Boktipsare är ett nyinstiftat pris med syftet att lyfta fram människor och projekt som främjar till läsning, sprider passion kring läsning till många och ger lästips på ett kreativt och överraskande sätt. Under hösten och vintern 2011 har svenska folket kunnat nominera sina kandidater på Boktipset.se. Bland dessa valde juryn ut 15 stycken som gick vidare till röstning. Därefter utsåg juryn årets vinnare bland de fem bidrag som fick flest röster. Årets Boktipsare 2011 är ett samarbete mellan Boktipset.se, Bonnierförlagen och Gilla Böcker.

Övriga bidrag som fick flest röster:
Karin Cellton, barnboksbibliotekarie som driver bloggen skrackodlan.blogspot.com.
Matilda Bergström, eller “Bokmatilda”, som driver bloggen Matildas Läshörna.
Bloggen Tonårsboken, som drivs av Elin Schönfelder och Hanna Törnquist.
Tova Larsson, driver bloggen Bokugglan och är boktyckare på Barnens Bibliotek

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22