Kalla Kulor blir Southside stories med fler delägare

Jun 8th, 2017 | By | Category: 2017-06 juni, Notis

Kallakulor-loggaSouthside-loggaKalla Kulor Förlag grundades 2001 av Hans-Olov Öberg med flera, och har sedan starten vuxit helt av egen kraft från ett litet entusiastförlag utan fast anställda till dagens fyra anställda och en årstakt på 15–20 titlar. Nu släpper man ett femtontal nya minoritetsägare och byter namn till Southside Stories AB.

”Från början var förlaget något av en humla”, konstaterar förlagschefen Hans-Olov Öberg. ”Det ska egentligen inte gå att driva förlag på det sätt som vi gjorde då, men likväl flög vi. Det har varit en lustfylld resa, men när vi nu ser så stora tillväxtmöjligheter därute, inser vi att tiden är mogen för att dra upp takten och släppa in fler intresserade finansiärer.”Emissionen tillför Southside Stories AB två miljoner kronor. De nya delägarna är personer med stort intresse av litteraturbranschen, med specialiteter inom journalistik, information, finansiering, marknadsföring, företagsutveckling och mycket annat.

Man byter namn för att de senaste åren har en stor del av affärerna gjorts med internationella medparter. ”Även om attityden som förknippas med Kalla Kulor-namnet lever vidare, vill vi med detta markera en nystart för förlaget och kanske slippa förklara trippelordvitsen för personer med Google Translate som huvudsakligt redskap, säger Sofia Ejheden, förläggare och delägare.

Från och med höstlistan 2017 ges alla Kalla Kulor-titlar ut i det nya förlagets regi. Systerförlaget Lavender Lit arbetar vidare som tidigare.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22