Jeanette Rosengren fick Årets Charlie 2016

Apr 26th, 2016 | By | Category: 2016-04 apr, Notis

Årets CharlieJeanette Rosengren från Kira förlag fick lördagen 16/4 ta emot utmärkelsen “Årets Charlie” av Svenska Cirkusakademien på World Circus Day i Växjö. Utmärkelsen har instiftats av Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige, som ett bevis på akademiens uppskattning och erkänsla för mottagarnas särskilda insatser eller verksamhet för att främja de syften som akademien gjort till sina, nämligen att bevara cirkus som en i Sverige allmänt erkänd konstart, sprida kännedom samt främja intresset för denna konstart.

Priset består av ett konstverk föreställande Charlie Rivel målat av Växjökonstnären Irene Jarz. Den första som fick Årets Charlie var Käte Bronett, direktris för Cirkus Scott, år 1985.

Motiveringen för 2016 års mottagare var att Kira förlag på sex år gett ut fem böcker om svensk cirkus (Trolle Rhodins underbara cirkusvärld 2011, MIKO – en älskad clown 2012, Rex Mundivalsen 2013, Stickspår 2014 samt Chica Boom 2016)

– Jag är oerhört stolt och hedrad, säger Jeanette Rosengren från Kira förlag. Främst vill jag tacka Diana Rhodin och Toni Rhodin som båda kommit till mig med manus som bara måste ges ut och som därmed möjliggjort att jag fått denna oerhört fina utmärkelse.

Kira förlag startades 2007 och är ett litet oberoende förlag med fokus på författare från Öresundsregionen.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22