Jan Guillou och Anders Roslund till Kristianstads bokfestival

Jul 12th, 2014 | By | Category: 2014-07 juli, Notis

Logo för Kristianstads bokfestivalDen sextonde upplagan av Kristianstad bokfestival, 4–6 september, utgör “Grand finale” av invigningsveckan av Kulturkvarteret i Kristianstad. Årets tema “Værd att læse” anspelar på stadens danska historia.

I år erbjuds litterära storheter som Anders Roslund, Lasse Berg, Agneta Pleijel och Jan Guillou. Under tre dagar kommer kulturkvarteret vimla av litteraturevenemang i alla upptänkliga former samtidigt på ett flertal scener. Böckerna, litteraturen, poesin, prosan, berättandet och samtalet står i centrum och genomsyrar allt.

Jan Guillou presenterar sin nyutkomna bok och tillika den avslutande fjärde delen i den omfattande romanserien Det stora århundradet. Den Kristianstadbördige deckarförfattaren Anders Roslund introducerar både en ny roman, Björndansen, om den kanske mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett i Sverige och en ny författarpartner i manusförfattaren Stefan Thunberg vars bröder och far ingick i ligan.

Advokatparet Ebervall och Samuelsson har ännu en bok om fängslande fall i kriminalhistorien. Bombmannens testamente, en roman om Lars Tingström.

Lasse Berg tecknar inte bara ner hela mänsklighetens historia utan även sina egna färder i Asien och Afrika i den tredje och avslutande boken om Kalahari. Det blir Mumin-kalas då vi firar att Tove Jansson skulle fyllt 100 år i år.

Först ut på torsdagskvällen är radioprataren och arkeologen Jonathan Lindström som kommer att ventilera arkeologi och ond bråd död. Med anknytning till årets tema vill bokfestivalen att besökarna ska kunna få en chans till en snabbkurs i danska. Docenterna Henrik Rahm och Robert Zola Christensen dryftar skillnader och likheter i språken.

Bokfestivalen avslutas på lördagskvällen med Sofie Livebrant som framför sina egna tonsatta dikter av Karin Boye och fredagskvällen avslutas med svart komedi på tre språk, vilken bygger på dikter av Tomas Tranströmer och den arabiska poeten Adnan Al Sayegh.

Hela programmet hittar du på webben: www.bokfestivalen.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22